4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Čír

Název Množství a jednotka
čerstvé houby 400 g
brynza 150 g
mléko 250 ml
máslo 50 g
posekané bylinky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Houby nakrájíme na tenké plátky a v 1,2l osolené vody vaříme asi 20 minut. Pak zavaříme polévkové nudle, a když jsou měkké, přidáme brynzu rozmíchanou v mléce. Prohřejeme, polévku zjemníme máslem a ochutíme nasekaným koprem nebo pažitkou.


 


RECEPTY

Citronové palačinky

Postup: Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda

Postup: Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...